TONFISKBURGARE
En av våra favoriter är tonfiskburgare. De görs på
tonfisk på burk, helst i olja.
Till dem serverar jag ris, olika grönsaker och en
snabbsås gjord av majonäs och finhackade
cornichonger.
Tonfiskburgarna gör du så här:
1 burk tonfisk (400g)
3 kokta mjöliga potatisar
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd paprika
1 vitlök
1 ägg
Persilja eller koriander
Salt (gärna örtsalt) och peppar
Blanda alla ingredienser och låt vila minst en halv
timme
Forma smeten till små biffar. Dubbelpannera dem och
stek ca. 3 minuter på varje sida i smör eller olja.
Panko, heter ett grövre ströbröd som finns i
välsorterade affärer. Det använder jag hellre än vanligt ströbröd.
Biffarna kan användas i ställe för kött i
hamburgerbröd. Gott, billigt och enkelt!
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteJa den gick inte att läsa pga piiiip T9.
ReplyDeleteLäckert men ska göra pastan först. Tänker liksom göra rätterna i rätt/ din ordning...
Kram