Tuesday, May 5, 2015

TONFISKBURGARE


TONFISKBURGARE

En av våra favoriter är tonfiskburgare. De görs på tonfisk på burk, helst i olja.

Till dem serverar jag ris, olika grönsaker och en snabbsås gjord av majonäs och  finhackade cornichonger.

Tonfiskburgarna gör du så här:

1 burk tonfisk (400g)

3 kokta mjöliga potatisar

1 finhackad gul lök

1 finhackad röd paprika

1 vitlök

1 ägg

Persilja eller koriander

Salt (gärna örtsalt) och peppar

Blanda alla ingredienser och låt vila minst en halv timme

Forma smeten till små biffar. Dubbelpannera dem och stek ca. 3 minuter på varje sida i smör eller olja.

Panko, heter ett grövre ströbröd som finns i välsorterade affärer. Det använder jag hellre än vanligt ströbröd.

Biffarna kan användas i ställe för kött i hamburgerbröd. Gott, billigt och enkelt!

 

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ja den gick inte att läsa pga piiiip T9.
    Läckert men ska göra pastan först. Tänker liksom göra rätterna i rätt/ din ordning...
    Kram

    ReplyDelete