Friday, April 17, 2015

Så sitter jag då här slutligen, efter att fått min första blogglektion av "kära väninnan".
Jag blev inte helt idiotförklarad, snarare fick jag lite beröm, antagligen mest beroende på att hon är en vänlig själ och en tålmodig pedagog!
Jag har planerat och funderat på denna blogg så länge, att nu när jag inte längre har några ursäkter, känner, att jag i stället fått någon form av "skrivkramp". Så, som riktiga författare säger: "Det handlar inte om inspiration utan om diciplin och hårt arbete!" Så diciplin var ordet och i stället för att spela wordfeud på "paddan" har jag satt mig vid min dator och beslutat mig för lite hårt arbete.

Gerry, min man äter inte kött. Inte pga av allergi eller liknande utan för att han inte accepterar hur man behandlar slaktdjur. När vi träffades, var jag som vilken annan köttätare som helst. Jag åt gärna kött och ville inte veta var köttet kom ifrån. Jag äter fortfarande kött om det serveras, men föredrar numera vegetarisk kost. Förutom att det är gott, är det också mycket roligare att laga. I början var jag verkligen "novisen vid spisen", men med en man, som efter varje måltid (mer eller mindre) säger:
" This is the best I¨ve ever had" blir man ju modigare och modigare. En av favoriterna är pasta med morotssås.
Så mitt första recept blir just det.

Du kan använde vilken pasta du vill. Vi gillar "skruvar" för såsen fastnar så bra på den sorten.

PASTA MED MOROTSSÅS:
Grovriv tre stora morötter
Finhacka en lök (gärna rödlök)
Stek löken( dutta på lite vitt vin) och morötterna
Tillsätt en burk krossade tomater, ett par matskedar tomatpure, 2 pressade vitlöksklyftor, en 1/2 grönsaksbuljongtärning, örtsalt, peppar och basilika, persilja eller färsk koriander
Låt koka ihop och vila.Som så många andra såser är den ännu godare dagen efter.
Om du vill kan du hälla på lite grädde. Det blir så klart godare, men samvetet avgör.
Barn älskar den här såsen också.

7 comments:

  1. Hej, kul att du är på gång nu!
    Ska bli kul att laga till mig och Britt-Marie, när jag snart åker hem från Cypern.
    Hoppas jag får bli Golfvärd i Cascais nästa gång.
    Hälsningar, Mats

    ReplyDelete
  2. Humm hoppas tonfisken va Dolfin Safe 😄

    ReplyDelete
  3. Just nu kokar jag pastan till din sås. Doftar härligt i köket. Kram

    ReplyDelete